Buca İlçe MEM, Ayhan Özhan Soruşturmasında Adaleti Sağlamalı!

24.12.2023 - Pazar 19:32

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Tınaztepe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Özhan'ın TCK 121 suçu iddiaları gündemi sarsıyor. Ayhan Özhan'a yöneltilen suçlamaların üzerini örten iddia edilen Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kamuoyunda büyük bir tartışma yaratıyor. Olaya dair yapılan şikayet başvurularına rağmen, başvuruların sürekli olarak Buca İlçe MEM'e ulaşması ve neticesiz kalması, adil bir soruşturma talep edenler tarafından eleştiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan mağdur taraf, Ayhan Özhan'ın makamı ve mevkisi nedeniyle korunduğunu iddia ediyor. Adalet ve hakkaniyet anlayışına aykırı olduğunu savunan mağdur, bu durumun hukuki açıdan incelenmesi gerektiğini vurguluyor. Ayhan Özhan ve yardımcısı Ömer Dolamaç'a yöneltilen suçlamaların, makam ve mevkilerinden dolayı iltimas geçilmesi talep edilen adalet anlayışıyla bağdaşmadığını belirten mağdur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaletin insan onurunu koruma amacında olduğu ifadelerini hatırlatıyor.

Buca İlçe MEM'in taraflı davrandığı, müdürü memura karşı koruduğu iddialarını dile getiren mağdur, TCK 121'e dair apaçık bir kanıt videosu bulunduğunu savunuyor. Yasaların herkes için eşit bağlayıcılığını vurgulayan mağdur, Ayhan Özhan ve Ömer Dolamaç'ın suçlarından dolayı cezalandırılmalarını talep ediyor.

Öte yandan, mağdur tarafın açık ve net suç isnatlarına rağmen Ayhan Özhan ve Ömer Dolamaç hakkında iftira gerekçeli bir ceza davası açılmamış olması, şüphe uyandırdığını söylüyor. Mağdur, elinde bulunan kanıt videosu ve diğer delillerle birlikte adil bir mahkemede hak arayışına devam edeceğini ifade ediyor. Yüce devletine derdini iletebilmek isteyen mağdur, tüm idari ve adli mercilere hazır olduğunu belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_ayG5mr8qco